FORGOT YOUR DETAILS?

Nyelvvizsga típusok

nyelvvizsga-tipusok

Válaszd ki a számodra legkönnyebb nyelvvizsgát!

A siker kapujában állsz, az a kérdés, hogy melyik lábbal fogsz belépni!

Kérlek úgy olvasd át a következő tudnivalókat, hogy ezek között lapul a Te nyelvvizsgatípusod is!

Így, ha első olvasásra szimpatikusnak találod valamelyiket, azonnal hívd az angoltanárod, hogy átbeszéljétek a lehetőségeket!

Jó böngészést kívánunk Neked…!


Euroexam nyelvvizsga

EuroExam logóAz Euroexam kétszer is elnyerte az Európai Nyelvi Díjat, és a közel félszáz hazai vizsgahely mellett már a világ 35 országában jelen van.  A  vizsga számos előnyt nyújt felvételihez, diplomához, hazai és külföldi tanulmányokhoz, munkavállaláshoz. Felépítésében az egyszerűségre törekszik, és az általános, kommunikatív angol nyelvtudást méri hétköznapi, életszerű feladatokkal. A vizsga alatt egynyelvű és/vagy kétnyelvű szótár használata megengedett. Az Euroexam célja, hogy olyan vizsgalehetőségeket kínáljon, ahol a kommunikációs készséget a kommunikáció sikeressége alapján mérik.

Bővebben 

BME angol nyelvvizsga

bme-nyelvvizsgaA Budapesti Műszaki Egyetem által kifejlesztett nyelvvizsgarendszer. A nyelvvizsgákon az életből vett változatos nyelvi szituációkkal mérik az angol nyelvtudást, amelyhez állandó feladattípusok társulnak. Az írásbeli rész, négy részből áll. Jellemzően, hosszú, és bonyolultnak tűnő szövegek várnak rád, így fontos, hogy ismerd a feladat-megoldási stratégiákat.  A nyelvismeret részben kihagynak szavakat a szövegből, majd megadnak 25 választási lehetőséget a 20 helyre. Ezek a szavak annyira egyszerűek, hogy sok gyakorlás után néhányat azonnal be tudsz helyettesíteni. Lesz pár benne, ami nehéznek tűnik, de ezeket azt javasoljuk, hogy ugord át és a végére már kevesebből egyszerűbb lesz ezeket kiválasztani.Nagyon fontos!!! Sehol se állj meg gondolkodni, menj végig a szövegen legalább egyszer, és írd be, azt amit tudsz.

Bővebben 

TELC angol nyelvvizsga

telc-nyelvvizsgaA The Europen Langauge Certificates nyelvvizsgarendszer. Az írásbeli vizsga szövegértés, nyelvtan  és íráskészség feladatrészekre tagolódik. A szövegértésnél egyik feladat 10 cím párosítása 5 szöveghez, majd egy hosszú szöveg alapján 5 kérdésre kell válaszolnod, végül tíz szituációhoz 12 szövegből kell egyet kiválasztanod. A szövegek nemcsak hosszúak, de viszonylag nehezek is, így nem lesz időd végigolvasni és értelmezni mondatonként! Fontos tanács, hogy ne csak a kulcsszavakra koncentrálj, mert az becsapós lehet. Itt is sokat segíthet a konkrét feladat-megoldási technikák ismerete. Ha, ismeretlen szavakkal találkozol, ne ess kétségbe,  hanem próbáld meg kitalálni a mondat jelentését a szövegösszefüggésből.

Bővebben 

ECL angol nyelvvizsga

ecl-nyelvvizsgaOlyan akkreditált típusú nyelvvizsgarendszer, melyet az Európai Unió tagországainak konzorciuma alkotott meg. A nyelvvizsga érdekessége, hogy a tanulóknak két bizonyítványt állít ki, egy államilag elismert, valamint egy nemzetközileg is elismert nyelvvizsga bizonyítványt! A többi vizsgával összehasonlítva a legfontosabb különbség, hogy az ECL nyelvvizsgán egyáltalán nincs nyelvtani feladat. Két levélírási feladat vár rád és két szövegértési feladat. Azért van kettő mindegyikből, hogy ha valamely véletlen folytán az egyik téma szókészlete nem ismerős a számodra, még mindig ott van a másik és van esélyed a sikeres vizsgához.

Bővebben 

TársalKodó angol nyelvvizsga

tarsalkodo-nyelvvizsgaA TársalKodó vizsga tulajdonképpen négy szövegből áll, amelyekhez 1-1 feladat tartozik.  Van még egy levélírásos feladat is, amikor 3 teljesen különböző hivatalos levélből választhatsz. Ennél a feladatnál a szótárhasználat engedélyezett.

Az írásbeli részre három teljes órád van,idő tehát van bőven. Másfél-másfél óra van a szövegértésekre, és a levélírásra.

Bővebben 

ITK ORIGO (Rigó utca) angol nyelvvizsga

origo-nyelvvizsga-rendszerEzt a nyelvvizsga típust fokozatosan megelőzte az összes többi nyelvvizsga, az utóbbi időben egyre kevesebben jelentkeznek rá. Szinte csak akkor ajánljuk,  ha kizárólag szóbeli vizsgára van szükséged, mert a szóbeli része könnyebb, mint bármelyik más vizsgáé. Egyébként az egyik legnehezebb vizsga. Miért?

Bővebben 

TOP

Facebook

Tekintsd meg Facebook oldalunkat is: KATT IDE!