FORGOT YOUR DETAILS?

ECL nyelvvizsga

Olyan akkreditált típusú nyelvvizsgarendszer, melyet az Európai Unió tagországainak konzorciuma alkotott meg. A nyelvvizsga érdekessége, hogy a tanulóknak két bizonyítványt állít ki, egy államilag elismert, valamint egy nemzetközileg is elismert nyelvvizsga bizonyítványt! A többi vizsgával összehasonlítva a legfontosabb különbség, hogy az ECL nyelvvizsgán egyáltalán nincs nyelvtani feladat. Két levélírási feladat vár rád és két szövegértési feladat. Azért van kettő mindegyikből, hogy ha valamely véletlen folytán az egyik téma szókészlete nem ismerős a számodra, még mindig ott van a másik és van esélyed a sikeres vizsgához. Összesen 60%-os eredményt kell elérni, de készségenként meg kell lennie a 40%-os teljesítménynek. Nincsen benne olyan  feladattípus, ahol az angol nyelvtani szerkezeteket kérik számon, ezért kevesebb nyelvtani tudással is át lehet menni. A szövegértés viszont talán nehezebb, mint más nyelvvizsgán. A feldolgozandó szöveg tele van összetett mondatokkal és olyan kifejezésekkel, amivel ritkábban találkozunk. Itt fontos az hogy ne ess kétségbe az ismeretlen szó/kifejezés láttán, hanem próbáld meg kitalálni a szövegkörnyezetből és mindig arra koncentrálj, amit értesz és ne arra, amit nem!

Az ECL nyelvvizsga Listening része elég nehéz a nyelvvizsgának, de a többi vizsgán se sokkal könnyebb ez a rész. Itt dialektusokat is hallhatsz, valamint a szöveg lehet zajos, vagyis természetes háttérzajjal dúsított, amit fontos tudnod, hogy lesz alkalmad kétszer meghallgatni a szöveget.

Az ECL szóbeli része viszont talán a legegyszerűbb az összes vizsga közül. Vannak bizonyos típustémák, amelyeket kérdezhetnek, ilyenek pl.: utazás, egészség, kommunikáció. Először a bemutatkozás lesz a feladatod a partnerednek, majd egy témát vet fel a vizsgáztató fentiekből, amelyről párbeszédes formában kell majd beszélned, a legvégén pedig egy képcsoport alapján, önálló témakifejtés a feladat. Itt is párosan vizsgázol. A lényeg:  a folyamatos kommunikáció a partnereddel. Rendkívül jól fel lehet készülni rá!

A vizsgán összesen 60%-os eredményt kell elérni, de készségenként meg kell lennie a 40%-os teljesítménynek!

Kinek ajánljuk?

     –  akinek az olvasott szövegértés jól és gyorsan megy
       – akinek nem erőssége a fordítás
       – aki magabiztos szótár nélkül is
       – akinek fő erőssége a levélírás
       – aki nem szereti a nyelvtani feladatokat
       – aki szóbelizni saját partnerrel vagy másik vizsgázóval szeretne

A vizsga hivatalos honlapját, egy hivatalos próbavizsga feladattal itt találod!

TOP

Facebook

Tekintsd meg Facebook oldalunkat is: KATT IDE!