FORGOT YOUR DETAILS?

Origó nyelvvizsga

Ezt a nyelvvizsga típust fokozatosan megelőzte az összes többi nyelvvizsga, az utóbbi időben egyre kevesebben jelentkeznek rá. Szinte csak akkor ajánljuk,  ha kizárólag szóbeli vizsgára van szükséged, mert a szóbeli része könnyebb, mint bármelyik más vizsgáé. Egyébként az egyik legnehezebb vizsga. Miért?

– Erősen büntető jellegű a pontozás. Előfordulhat, hogy nulla pontot kapsz egy olyan fordításra vagy fogalmazási feladatra, ami egyébként középfokú szintnek máshol megfelelne. A hibák után ugyanis 1-3 pontot vonnak le a hiba súlyosságától függően.

– Nemcsak az angol tudásod méri, hanem az anyanyelvi (magyar) tudásodat is. Ne használj tehát a magyar nyelvben már meghonosodott, de idegen eredetű kifejezéseket és ügyelj a terjedelmi korlátokra is!

A szóbeli részén viszont könnyebben irányíthatod a beszélgetést arra, amerre szeretnéd. Mindig a vizsgáztatóval beszélsz és nem egy másik vizsgázóval, ami sok esetben könnyít a vizsgán. A magnóhallgatás részénél eggyel többször hallgathatod meg a szöveget, mint az egynyelvű vizsgákon. A kérdéseket  magyarul teszik fel ( háromszor fogják elismételni ) és a válaszokat is magyarul várják rá. A legfőbb hátránya a vizsgának, hogy nem igazán illeszkedik a modern munkaerő-piaci követelményekhez, és nem való életben használható feladatokon keresztül méri az angol nyelvtudásodat.

A vizsga akkor számít sikeresnek, ha minden készségből 40%-os, összességében pedig 60%-os teljesítményt ér el.

Kinek ajánljuk?

     – akinek erőssége a fordítás
       – aki élvezi a képleírást
       – aki szereti a feleletválasztós teszteket
       – aki kedveli a változatos témájú és stílusú fogalmazást/levélírást

A vizsga hivatalos honlapját itt találod!

TOP

Facebook

Tekintsd meg Facebook oldalunkat is: KATT IDE!